Open top menu
miercuri, 19 iunie 2013

Banksy este un pseudonim, pentru un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez.
Arta urbană satirică și epigramele subversive combină umor negru și graffiti făcute după un șablon distinctiv. Astfel de lucrări artistice de critică politică și socială au fost prezente pe străzi, pereți și poduri din orașe din întreaga lume.
Lucrarea lui Banksy a fost formată din scena underground din Bristol, care a implicat colaborări între artiști și muzicieni. Potrivit autorului și designerului grafic Manco Tristan și Home Sweet Home, Banksy, „s-a născut în 1974 și a crescut în Bristol, Anglia. Fiul unui tehnician fotocopiator, el a fost instruit ca măcelar, dar s-a implicat în graffiti în timpul marelui boom al aerosolului din Bristol al anilor 1980.”
Ca tehnică, Banksy combină graffiti-ul cu şablonul (stencil), lucrările sale fiind similare, în acest sens, cu cele aparţinând lui Blek le Rat, considerat părintele stencil-urilor, unul dintre primii artişti din domeniu care au utilizat tehnica menţionată (în 1981, în Paris).




Tagged
Different Themes
Written by Templateify

Aenean quis feugiat elit. Quisque ultricies sollicitudin ante ut venenatis. Nulla dapibus placerat faucibus. Aenean quis leo non neque ultrices scelerisque. Nullam nec vulputate velit. Etiam fermentum turpis at magna tristique interdum.

This is the most recent post.
Postare mai veche

0 comentarii